Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a primit acordul pentru utilizarea plasmei în vindecarea pacienţilor cu COVID-19

0 85

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, Gabriel Lazany, a anunţat duminică, pe pagina sa de socializare, că a fost primit acordul pentru utilizarea plasmei recoltate de la donatori vindecaţi de COVID-19 pentru tratamentul pacienţilor cu acelaşi diagnostic, internaţi la Terapie Intensivă.

„Prof. Dorel Săndesc – preşedintele comisiei ATI din cadrul Ministerului Sănătăţii, a răspuns azi (duminică – n.r.) solicitării Spitalului Judeţean şi a confirmat acordul comisiei pentru utilizarea plasmei recoltate de la donator vindecat COVID-19 la tratamentul pacienţilor critici din cadrul secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, a scris Lazany pe Facebook.

Potrivit precizărilor făcute AGERPRES de către managerul SJU Bistriţa, la această dată sunt internaţi, la Terapie Intensivă, patru pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, toţi având nevoie de ventilator. De asemenea, la ATI mai sunt alţi cinci pacienţi, suspecţi de infectare cu noul coronavirus.

La începutul săptămânii trecute, la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistriţa a fost pus în funcţiune un aparat de plasmafereză de tip „Aurora”, primit cu titlu gratuit pentru o perioadă de 12 luni, cu ajutorul căruia se recoltează plasmă de la pacienţii vindecaţi de COVID-19, după cel puţin 14 zile de la externarea acestora.

Prima donare de plasmă din partea unui astfel de pacient a avut loc pe 5 mai.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More