Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi construit pe un teren din Florești

0 191

Consiliul Județean Cluj a primit miercuri, 5 octombrie, o solicitare oficială din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice privind transmiterea, din domeniul public al județului Cluj și administrarea Consiliului Judeţean în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Sănătății, a terenului de 144.000 metri pătrați de pe teritoriul comunei Florești, str. Avram Iancu nr. 370-374, în vederea edificării viitorului Spital Regional de Urgență Cluj.

Susţinem cu toată convingerea şi prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie acest demers, mai mult decât benefic şi salutar, al construirii la Cluj, din fonduri europene, a Spitalului Regional de Urgenţă. Tocmai de aceea, voi răspunde cu maximă promptitudine acestei solicitări, sens în care voi convoca, în regim de urgenţă, o ședință în cadrul căreia Consiliul Județean să aprobe trecerea acestui teren în domeniul public al statului”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Reamintim în acest context faptul că, în calitate de unic beneficiar al axei prioritare 8, obiectivul specific 8.2. „Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență” POR 2014-2020, Ministerul Sănătății intenționează ca, alături de Cluj, să mai edifice încă două spitale regionale de urgență la Craiova și Iași. În acest sens, Guvernul României a negociat cu Comisia Europeană alocarea unei sume totale de 150 de milioane de euro.

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca își desfășoară în prezent activitatea în 25 de pavilioane, dintre care 16 au fost construite în 1902, restul între anii 1930 – 1977. De altfel, singura clădire mai nouă, in care funcționează momentan UPU, datează din anul 2005.

Terenul viitorului spital regional, care va deservi aproximativ patru milioane de persoane din regiunea de nord-vest a țării, se găsește pe teritoriul comunei Florești și are o suprafață de 14 hectare. Spitalul Regional de Urgență din Cluj va avea 800 de paturi, 37 de secții medicale și un heliport. Costurile sunt estimate la 150 de milioane de euro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More