Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spitalul Regional de Urgență de la Cluj, o prioritate pentru Cornel Itu și PSD Cluj

0 56

Programul de campanie electorală a deputatului Cornel Itu, în vederea alegerilor locale din 5 iunie, are printre priorități și urgentarea construirii Spitalului Regional de Urgență în Cluj-Napoca, proiect aflat pe masa politicienilor de mai mulți ani, dar care nu a fost încă pus în practică.

Într-un comunicat de presă transmis pe adresa redacției, Cornel Itu, candidatul desemnat de PSD Cluj pentru a ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, spune că e timpul ca sistemul medical clujean să se modernizeze iar pacienții din întreaga regiune să beneficieze de un spital modern, cu dotări de ultimă generație, capabil să deservească așa cum se cuvine cetățenii din zona Transilvaniei.

 

”Sunt deputatul Cornel Itu și candidez pe lista consilierilor PSD pentru președinția Consiliului Județean Cluj.

Alături de colegii mei din PSD vă propun programul pentru următorii patru ani: Clujul oamenilor cinstiți!

Sănătatea în România este cu adevărat o miză pentru aproape 20 de milioane de vieți. Întrebarea legitimă care se pune este cum o administrăm?

Cluj-Napoca, recunoscut drept cel mai important centru medical al Transilvaniei, trebuie să beneficieze de o adevărată infrastructură sanitară, comparabilă cu marile centre din statele vecine și totodată să se plieze nivelului pe care îl au profesioniștii care lucrează în sistemul medical de aici.

Este trist ca în secolul 21 să vedem cum actul medical – atât pentru medici cât și pentru pacienți – se realizează în imobile vechi de un secol.

Vă puteți imagina cât de inadecvate sunt spațiile în care se preiau bolnavii, se fac operații sau se tratează boli foarte complicate?

E timpul ca sistemul de sănătate din Cluj să treacă la o nouă etapă, cea în care dispunem de toate echipamentele necesare!

Din 2004, ultimii 5 președinți ai Consiliului Județean (toți de la PNL) s-au bătut cu pumnul în piept că o să construiască un Spital Regional de Urgență.

Iniţial, politicienii s-au chinuit să cadă la înțelegere în privința locului în care necesită a fi construit. Ulterior nu au mai găsit fondurile necesare pentru a-l construi.

În ciuda faptului că Emil Boc era premierul României, iar Alin Tișe, finul său, președintele Consiliului Județean – nu s-au găsit soluții optime pentru ca acest obiectiv important pentru Cluj să se realizeze.

Ca şi cum aceasta ineficiență nu era de ajuns, Guvernul Boc se ocupa să închidă alte spitale, în vreme ce banii de la buget se scurgeau în buzunarele de partid ale unora.

Nu mai putem pierde timpul!

Miniștrii din Guvernul Ponta au reușit să obțină angajamentul Uniunii Europene, de a spirjni construcția unor Spitale Regionale de Urgență. Astăzi, ne luptăm cu Iaşiul şi Craiova pentru a realiza acest poriect. Mai concret, putem obține primi finanțarea, dacă depunem documentația tehnică în timp util și dacă demonstrăm oportunitatea acestei investiții.

În cei 12 ani care au trecut de la iniţierea proiectului, foştii preşedinţi v-au convins. N-au fost în stare de mare lucru.

Eu zic să nu mai aşteptăm şi să trecem la treabă, să facem demersurile necesare, să depunem documentaţia cerută şi să ne apucăm de lucru.
Putem avea un Spital Regional de Urgenţă modern, prevăzut cu heliport, idee care a fost promovată în mai multe rânduri de consilierii PSD.
Îmi doresc să dotăm și celelalte unităţi medicale cu aparatura solicitată, astfel încât echipajele de prim ajutor să nu mai fie în situaţia de a nu se putea ocupa pe deplin de pacienți.

Sănătatea nu este un moft, nu se negociază, este un imperativ.

Sănătatea din Cluj este dezideratul oamenilor cinstiţi!”

Produs de www.someseanul.ro, la comanda PSD Cluj.
Cod mandatar 21160002

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More