Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sponsorizările și actele de mecenat în sport vor duce la scăderea impozitului pe profit

0 72

Un proiect de lege propune ca impozitul pe profit să fie diminuat celor care efectuează sponsorizări pentru activitățile sportive.

Prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul PSD Cornel Itu transmite că, miercuri, 26 iunie, s-a votat în ședința de plen a Camerei Deputaților, pentru adoptarea unei legi care va aduce mari beneficii sportului românesc.

Este vorba despre Proiectul de Lege pentru modificarea art.25 alin.(4) lit.i) din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, care prevede firmele care efectuează sponsorizări sau acte de mecenat,  precum şi contribuabilii care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul uneia dintre următoarele valori:

1.    valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor; 

2.    valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

„Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, mișcarea sportivă din România își va majora consistent bugetul dedicat programului competițional, astfel încât nu vom mai putea vorbi de subfinanțare”, a transmis Cornel Itu.

Acesta a mai adăugat faptu că prin adoptarea unei astfel de legi cele mai profitabile companii se vor oferi să sponsorizeze vârfurile valorice din toate ramurile de sport, piața va deveni concurențială, iar managerii sportivi vor fi cu adevărat susținuți în activitatea lor.

Ca susținător consecvent al sportului românesc, sunt mulțumit că Grupul Parlamentar al PSD a găsit o soluție pentru sprijinirea sportivilor noștri, proiectul adoptat fiind inițiat de deputați social-democrați, a încheiat deputatul dejean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More