Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Sport pentru sport”, eveniment caritabil destinat copiilor cu nevoi speciale din Dej

0 136

Asociația „Jasmine – Copii cu Autism Dej” organizează duminică, 11 septembrie, în Sala Sporturilor din Dej, evenimentul caritabil „Sport pentru sport”, dedicat copiilor cu nevoi speciale.

”Prin desfășurarea acestui eveniment, avem ocazia de a strânge fondurile necesare pentru dotarea sălii de kinetoterapie cu materialele adecvate astfel ca fiecare copil din asociație și nu numai, având un diagnostic de la medicul specialist, să poată beneficia de aceste servicii. Scolioza, lordoza și alte afecțiuni de acest gen, foarte des întâlnite la copiii cu nevoi speciale, necesită multe ore zilnice de recuperare alături de specialiști bine pregătiți. Din programul de recuperare a copiilor cu nevoi speciale face parte și kinetoterapia, componentă deosebit de importanta”, spun organizatorii acestui eveniment.

Alături de organizatorii acestui eveniment sunt mai multe cluburi sportive din Dej și Gherla, care au pregătit pentru participanți diverse activități sub formă de workshop: Firekickboxing Gherla, Taekwondo Dej, Karate Tradițional Dej, Kangoo Jumps Dej, Zumba Dej, Parkour: D.O.P. & Armeno Trace (Dej -Gherla), Bulldogs MMA Dej.. 

Printre activitățile sportive ce vor avea loc se află kickboxing, lupte, tae-bo, zumba, Steel Kombat, tenis de masă, Taekwondo, Karate Tradițional, Kangoo Jumps, Parkour, sau MMA.

Participarea la acest eveniment se face printr-o donație de minim 10 lei, la locul evenimentului cât și la voluntarii asociației, în schimbul banilor fiecare participant primind o brățară care-i va garanta accesul la toate activitățile pregătite de organizatori.

”Prin aceste acțiuni-activități- evenimente ale asociației, desfășurate în mod constant, aducem în prim plan conștientizarea faptului că dizabilitatea poate deveni o Abilitate de ce nu? prin care, fiecare poate excela în viață. Oricând, fiecare din noi putem avea în familie o persoană dragă cu nevoi speciale sau chiar noi să devenim astfel… așadar, stimulând empatia ne asigurăm că noi și cei de lângă noi putem fi mai buni”, transmit organizatorii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More