Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sport și distracție într-un eveniment dedicat copiilor cu nevoi speciale – FOTO/VIDEO

0 42

Sala Sporturilor din Dej a găzduit duminică un eveniment cu scop caritabil și recreativ, organizat de Asociația „Jasmine – Copii cu Autism Dej”. „Sport pentru sport”, dedicat copiilor cu nevoi speciale, s-a bucurat de o participare inimoasă atât din partea dejenilor cât și a zecilor de participanți de la Gherla.

”Prin desfășurarea acestui eveniment, avem ocazia de a strânge fondurile necesare pentru dotarea sălii de kinetoterapie cu materialele adecvate astfel ca fiecare copil din asociație și nu numai, având un diagnostic de la medicul specialist, să poată beneficia de aceste servicii. Scolioza, lordoza și alte afecțiuni de acest gen, foarte des întâlnite la copiii cu nevoi speciale, necesită multe ore zilnice de recuperare alături de specialiști bine pregătiți. Din programul de recuperare a copiilor cu nevoi speciale face parte și kinetoterapia, componentă deosebit de importanta”, au spus organizatorii acestui eveniment.

Aceștia s-au bucurat de un sprijin extraordinar din partea oamenilor cu suflet, care, deși nu au participat fizic la evenimentul de la Sala Sporturilor din Dej, au donat sume de bani pentru Asociația ”Jasmine”.

Alături de organizatorii acestui eveniment au fost mai multe cluburi sportive din Dej și Gherla, care au pregătit pentru participanți diverse activități sub formă de workshop: Firekickboxing Gherla, Taekwondo Dej, Dinamic Dojo Karate Tradițional Dej, Kangoo Jumps Dej, Zumba Dej, Parkour: D.O.P. & Armeno Trace (Dej -Gherla), Bulldogs MMA Dej.

Atât sportivii cluburilor participante, cât și spectatorii aflați în tribune au fost invitați să participe activ la activitățile sportive de pe parchetul Sălii Sporturilor: tae-bo, zumba, Steel Kombat, tenis de masă și  Kangoo Jumps. Totodată cluburile sportive partenere au oferit demonstrații de kickboxing, lupte, Taekwondo, Karate Tradițional sau MMA.

Participarea la acest eveniment a fost posibilă printr-o donație de minim 10 lei, la locul evenimentului cât și la voluntarii asociației, în schimbul banilor fiecare participant primind o brățară ce-i garanta accesul la toate activitățile pregătite de organizatori. Doar la Gherla s-au vândut peste 250 de brățări, spune Paul Florean, de la Firekickboxing Gherla, în timp ce la Dej s-au vândut sute de brățări înainte de eveniment de către voluntari, dar și la locul evenimentului.

”Prin aceste acțiuni-activități- evenimente ale asociației, desfășurate în mod constant, aducem în prim plan conștientizarea faptului că dizabilitatea poate deveni o Abilitate de ce nu? prin care, fiecare poate excela în viață. Oricând, fiecare din noi putem avea în familie o persoană dragă cu nevoi speciale sau chiar noi să devenim astfel… așadar, stimulând empatia ne asigurăm că noi și cei de lângă noi putem fi mai buni”, a spus Laura Tamaș, de la Asociația ”Jasmine – Copii cu autism Dej”.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1220041651391933.1073742294.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More