Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sportiv din Baia Mare, revenit din Africa de Sud, suspect de infectare cu noua variantă Omicron a SARS-COV-2

0 116

Un jucător al echipei de rugby Știința Baia Mare, abia sosită din Africa de Sud în România, a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Știința Baia Mare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2 după ce a fost în Africa, anunță autoritățile. Încă nu se știe dacă este vorba de noua tulpină periculoasă Omicron.

Jucătorul este internat în spital. El nu are probleme de sănătate, dar este ținut sub observație și beneficiază de tratament medical. „Având in vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino București”, a anunțat CJSU Maramureș.

Alte două persoane din acelaşi avion, cărora li s-au recoltat probe pe Aeroportul Otopeni, au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2. „Acestea se află în carantină, de asemenea. Pentru aceste persoane au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contactilor direcţi”, a arătat Ministerul Sănătăţii. Şi în cazul acestor două persoane, vor fi trimise probe la Institutul „Cantacuzino” pentru secvenţiere.

„Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizăm faptul că în urma testelor efectuate, 3 persoane (2 la aeroportul din Bucureşti şi 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm că testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (Bucureşti şi Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locaţiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More