Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sportul va fi finanțat de către autoritățile locale

0 451

Printr-un comunicat de presă deputatul Cornel Itu anunță faptul că a fost aprobată Ordonanța de urgență privind completarea Legii educației și sportului. Astfel sportul va fi finanțat de către autoritățile locale fără a exista un plafon maximal.

Ieri, 13 decembrie, a fost adoptat proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000. Deputatul dejean Cornel Itu este unul dintre cei care a votat pentru această lege care creează cadrul legal necesar administraţiei publice locale pentru a finanţa programe sportive şi să premieze performanţele deosebite obţinute la competiţiile sportive interne şi internaţionale oficiale.

Acesta afirmă că „Ordonanţa a fost amendată în Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, astfel încât primăriile şi consiliile judeţene pot aloca nu doar până la 5% din buget pentru cluburile sportive, inclusiv pentru infrastructura acestora, ci cât îşi pot permite, fără a exista un plafon maximal.”

Noua lege, adoptată de Camera Deputaţilor, introduce astfel și contractul de activitate sportivă, care poate fi încheiat între un sportiv şi o structură sportivă (club; asociaţii judeţene pe ramuri de sport, afiliate la federaţiile sportive naţionale corespondente; direcţii judeţene pentru sport şi tineret; federaţii sportive naţionale). Contractul se poate încheia pe perioade de timp determinate, de la o lună la multianual, şi va avea stipulată valoarea drepturilor băneşti aferente contraprestaţiei depuse de către sportivul de performanţă sau de către alte persoane juridice sau fizice implicate în activitatea sportivă, respectiv modalităţile şi termenele de plată.

În această ordine de idei rămâne la alegerea aleşilor locali să ofere sportului o şansă corectă şi îmi doresc să acţioneze în acest sens. Deputatul Cornel Itu are o poziție pozitivă față de acestă ordonanță și este sigut că o astfel de schimbare legislativă va duce la o evoluție a sportului clujean și a celui românesc.

Un alt aspect, deosebit de important, este că investind în sportul de masă, promovând practicarea sportului reducem, pe termen mediu şi lung, cheltuielile din sănătate. Însă, fără o finanţare corespunzătoare, dispar cluburile sportive, şi tot mai puţini tineri sunt interesaţi de performanţă. Sper ca, odată cu această nouă lege, sportul clujean să beneficieze de mai multe fonduri şi de mai multă atenţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More