Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sprijin din partea Primăriei Dej pentru familia afectată de un incendiu de casă

0 218

Consilierii locali dejeni, întruniți azi în ședința ordinară a lunii aprilie, au aprobat acordarea unui sprijin financiar de urgență pentru o familie din Dej, a cărei casă a fost cuprinsă de flăcări la începutul acestei luni.

Incendiul din 3 aprilie s-a lăsat cu pagube uriașe pentru locuința de pe strada Pepineriei din Dej, podul casei arzând în totalitate, în timp ce parterul a fost și el afectat de apa cu care pompierii au stins focul, fiind distruse tavanele, pereții, parchetul și mobilierul din interior, dar și tencuiala exterioară.

În urma cererii de ajutor financiar depusă de familia păgubită, s-a declanșat o anchetă socială la respectiva familie, angajați ai Primăriei Dej deplasându-se la fața locului pentru a constata pagubele.

”Ținând cont de datele din ancheta socială 7683 din 20.04.2017, întocmită de Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Dej, propun acordarea unui ajutor financiar în cuantum de 15.000 de lei”, se arată în raportul de specialitate care a însoțit proiectul de hotărâre.

Conform primelor estimări doar valoarea materialelor pentru repararea imobilului afectat de incendiu se ridică la peste 21.000 de lei, aici nefiind inclusă și manopera. De asemenea, nu s-au inclus în calcul mobilierul, tencuiala și celelalte obiecte care au fost distruse în totalitate în eveniment.

De aceea, consideră primarul Costan Morar, acest ajutor financiar nu vine decât să sprijine într-o anumită măsură familia respectivă, pagubele înregistrate fiind cu mult mai mari.

Consilierii locali dejeni au votat în unanimitate acest proiect de hotărâre, prin care se acordă din bugetul local un sprijin financiar de urgență în valoare de 15.000 de lei.

În cadrul discuțiilor, consilierul local Cristian Filip a propus primarului Costan Morar și colegilor săi întocmirea unui regulament clar pentru situații de acest gen, prin care să fie reglementate cazurile în care se acordă ajutor de urgență din bugetul local, dar și clarificarea acestora în funcție de suma acordată, veniturile familiei ajutate și posibilitățile financiare ale Primăriei Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More