Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sprijinul financiar pentru părinţii care stau cu acasă cu copiii încetează la finalul anului școlar

0 185

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat joi că sprijinul financiar pentru părinţii care stau acasă cu copiii încetează la finalul anului şcolar. De asemenea, șeful Executivului a mai adăugat că unele grădiniţe şi after-school-uri vor fi deschise „în condiţii extrem de stricte”.

„Odată cu încheierea şcolii, va înceta măsura de sprijin care a fost instituită pe perioada suspendării şcolilor, care a permis unui părinte să poată să stea acasă cu copilul său, beneficiind de plata a 75% din salariu”, a anunțat premierul.

„Foarte multe familii active vor fi în situaţia în care le va fi extrem de dificil să găsească o soluţie pentru ca în perioada în care se duc la muncă să existe persoane care să aibă grijă de copii”, a spus Orban, adăugând că vor fi deschise grădiniţe şi after-school-uri, potrivit regulilor Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei.

„Permitem în condiţii extrem de stricte, care vor fi reglementate prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei, redeschiderea grădiniţelor, a activităţilor de tip after-school care funcţionează în mod normal pe perioada verii”, a punctat Ludovic Orban.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More