Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”SRI în 50 de minute” – tinerii vor putea afla informaţii inedite despre Serviciul Român de Informaţii

0 254
sri
Începând cu jumătatea lunii noiembrie 2014, ofiţeri SRI din Bucureşti şi din ţară vor relua organizarea sesiunilor de informare SRI în 50 de minute, în cele mai bune colegii naţionale şi licee din România.
În întâlnirile interactive, care vor dura aproximativ 50 de minute, tinerii vor putea afla informaţii inedite despre Serviciul Român de Informaţii, despre riscurile specifice actualului mediu de securitate şi vor primi recomandări privind maniera adecvată de reacţie în anumite situaţii de risc.
Liceenii vor putea afla detalii despre ceea ce înseamnă să fii ofiţer de informaţii, îşi vor putea contura mult mai bine percepţia asupra realităţii acestei profesii, diferită uneori de imaginea pe care i-o construiesc literatura şi cinematografia, şi vor putea verifica online dacă au calităţile personale cerute de o astfel de meserie. Prezenţa ofiţerilor SRI printre tinerii liceeni are şi menirea de a trece în revistă modalităţile în care tinerii cu rezultate bune la învăţătură, caracter puternic şi valori solide pot deveni ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii. Prezentarea se va încheia cu o sesiune amplă de întrebări şi răspunsuri.
Seria de întâlniri SRI în 50 de minute a debutat în anul 2013 şi se adresează în special liceenilor aflaţi în clasele a XI-a şi a XII-a. În egală măsură, la prezentări sunt binevenite şi cadre didactice, precum şi formatorii şi consilierii de carieră care sunt interesaţi de subiectele legate de cultura de securitate şi de particularităţile organizaţionale ale SRI.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More