Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Stare de alertă: Instituţiile care au activităţi cu publicul trebuie să asigure măsurarea temperaturii și 4 metri pătraţi pentru orice persoană

0 348

Comiteul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit, joi seară, măsuri pentru instituţiile şi operatorii care desfăşoară activităţi de lucru cu publicul, pe durata stării de alertă.

”Instituţiile publice şi operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale/de lucru cu publicul ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor, iau măsuri pentru organizarea activităţii”, a transmis CNSU.

Astfel, accesul trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană şi o distanţă minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate.

De asemenea, nu se va permite accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depăşeşte 37,3 C.

În plus, operatorii şi instituţiile trebuie să asigure dezinfectarea suprafeţelor expuse şi evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat/ghişeelor.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că starea de alertă de instituie pentru 30 de zile, la nivel naţional.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More