Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Stare de alertă: Restaurantele, terasele şi mall-urile mai mari de 15.000 de metri pătraţi rămân închise

0 650

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat oi seară, că pe durata stării de alertă rămân închise restaurantele, terasele şi mall-urile mai mari de 15.000 de metri pătraţi. Se deschid, însă, centrele comerciale mai mici şi magazinele cu ieşire directă în stradă. Organizarea de evenimente cu public sau a manifestaţiilor este interzisă.

”Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, concerte sau orice alte întruniri în spaţii deschise, precum şi de activităţi culturale, ştiinţifice, artistice, sportive, de  divertisment, jocuri de noroc, activităţi de fitness, activităţi în piscine şi de tratament balnear desfăşurate în spaţii închise”, a anunţat, joi seară, Raed Arafat, citind din Anexa la Hotărârea CNSU.

Potrivit acestuia, sunt exceptate slujbele religioase, dar care se desfăşoară exclusiv în aer liber.

”Practicile şi ritualurile cu caracter privat în interiorul lăcaşurilor de cult (cu participarea a maxim 16 persoane) se realizează cu respectarea măsurilor de prevenire şi protecţie stabilite. Slujbele religioase desfăşurate în spaţii publice, în exteriorul lăcaşurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice”, se mai arată în Hotărârea CNSU.

Se mai deschid saloanele de înfrumuseţare, muzeele, bibliotecile şi sălile de expoziţii, dar cu respectarea măsurilor de prevenire şi protecţie;
Sunt permise activităţile recreativ-sportive în aer liber, precum ciclismul, drumeţiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul şi altele asemenea, care se desfăşoară cu participarea a cel mult 3 persoane care nu locuiesc împreună.

”Este suspendată temporar activitatea de servire şi consum al produselor în spaţiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât şi la terasele din exteriorul acestor locaţii. Sunt exceptate de la prevederile alin. 1 activităţile de preparare a hranei, cât şi de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drivein“, „room-service“, livrare la client, ”take-away” etc”, a mai stabilit CNSU.

De asemenea, este suspendată temporar activitatea de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale cu suprafaţa construită mai mare de 15.000 mp, în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici.

Sunt exceptate vânzarea produselor alimentare, veterinare, farmaceutice, a produselor şi serviciilor de optică medicală şi a serviciilor de curăţătorie; vânzarea produselor electronice şi electrocasnice, doar dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului; activitatea desfăşurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei şi este întreruptă comunicarea cu restul complexului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More