Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Stare de alertă: Toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională vor fi izolate la domiciliu timp de 14 zile

0 592

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis că, pe durata stării de alertă, toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională vor fi izolate la domiciliu timp de 14 zile. Astfel, Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista cu zonele afectate de Covid şi a eliminat ”zonele roşii” pentru care pe durata stării de urgenţă s-a impus carantina intituţionalizată.

”ZONĂ GALBENĂ (izolare la domiciliu 14 zile/ carantină*) – Toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională”, precizează INSP.

Când la aceeaşi adresă locuiesc mai multe persoane împreună cu persoana întoarsă din străinătate, izolarea se aplică tuturor persoanelor, dacă nu există altă adresă la care să se poata autoizola aceasta.

”Pentru persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi”, mai arată INSP.

Lista este adoptată în conformitate cu decizia Comitetului Naţional pentru situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat a anunţat, joi seară, că persoanele care vin din străinătate pot să petreacă la domiciliu cele două săptămâni de carnatină.

Pe durata stării de urgenţă, în mod obligatoriu, toate persoanele care veneau din zonele roşii erau carantinate în spaţii special amenajate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More