Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Starea de alertă la Dej. Măsuri obligatorii: măsurarea temperaturii și masca de protecție

0 2.186

Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a hotărât în cadrul unei noi ședințe, convocate la Dej, luarea de noi măsuri pe perioada stării de alertă, privind purtarea măștii și  accesul în incinte.

  1. Hotărâri privind obligativitatea purtării MĂȘTII DE PROTECȚIE:

1. Pe durata stării de alertă, masca de protecție (medicală sau nemedicală) trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței la locul de muncă, în oricare din spațiile închise ale incintei.

2. Excepțiile vor putea fi stabilite doar urmare a evaluării riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității sau a medicului de medicină școlară, după caz, precum și cele stabilite în mod expres de lege.

  • Hotărâri privind măsurarea temperaturii pentru ACCESUL ÎNTR-O INCINTĂ:

1. Pe durata stării de alertă, se instituie obligativitatea instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu sau la punctele de lucru aflate într-o incintă, efectuarea măsurării temperaturii și dezinfectarea obligatorie a mâinilor în condițiile și cu respectarea Instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă.

2. ACCESUL INTR-O INCINTĂ PENTRU PERSONALUL ANGAJAT:

(1) Pentru personalul angajat, la accesul în sediul unității/instituției (sau la punctele de lucru aflate într-o incintă), este obligatorie măsurarea temperaturii și dezinfectarea mâinilor. Măsurarea temperaturii nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal.

(2.1) Măsurarea temperaturii se va face prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depășească 37,3 grade C);

 (2.2) Dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 grade C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus;

 (2.3) Dacă se constată menținerea unei temperaturi mai mare de 37,3 grade C, persoana este îndrumată către medicul de familie în vederea efectuării unui consult medical:

-dacă se încadrează în definiția de caz suspect COVID-19, medicul de familie va recomanda testarea pentru diagnosticarea infecției cu virusul SARS-Cov-2;

-dacă nu se încadrează în definiția de caz suspect COVID-19, medicul de familie va stabili diagnosticul.

3. ACCESUL ÎNTR-O INCINTĂ PENTRU ALTE PERSOANE DECÂT PERSONALUL ANGAJAT:

 (1) Dacă este necesar accesul în incintă, este obligatorie măsurarea temperaturii și dezinfectarea mâinilor. Măsurarea temperaturii nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal.

 (2.1) Măsurarea temperaturii se va face prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depășească 37,3 grade C);

(2.2) Dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 grade C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus;

(2.3) Dacă se constată menținerea unei temperaturi mai mare de 37,3 grade C, persoanei nu i se permite accesul în incintă.

(2.4) Dacă temperatura înregistrată nu depășește 37,3 grade C, persoanei i se permite accesul în incintă.

  • Persoanele fizice și juridice vor respecta și toate celelalte prevederi emise de autorități privind limitarea răspândirii COVID 19.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More