Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Starea de alertă se prelungește la nivel național pentru încă 30 de zile

0 138

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, fiind menţinute prevederile anterioare. O modificare însă este prelungirea valabilităţii testelor antigen la 48 de ore.

“Se prelungeşte starea de alertă cu 30 de zile. (…) Nu sunt modificări faţă de ce am avut până acum, una singură: pentru testele antigen prelungim valabilitatea de la 24 la 48 de ore”, a anunţat Florin Cîţu.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu 10 septembrie.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2021”, a transmis, într-un comunicat, CNSU.

„Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 10.09.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, CNSU a informat că se aprobă și continuarea proiectelor pilot din aeroporturile din Sibiu și Cluj-Napoca, cu privire la detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More