Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Stareţul Mănăstirii Prislop, părintele Celestin Ceuşan, acuzat că a purtat discuţii cu conţinut homosexual

0 770

Stareţul Mănăstirii Prislop, judeţul Maramureş, părintele Celestin Ceuşan, a fost eliberat din funcţie şi mutat disciplinar la altă mănăstire după apariţia unei discuţii cu conţinut homosexual pe o reţea de socializare între acesta şi un fost călugăr, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că ancheta de la Mănăstirea Prislop este în desfăşurare.

În cazul în care împotriva părintelui Celestin se vor aduce probe agravante, acesta ar putea fi caterisit.

”Mi s-a comunicat de la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului că fostul părinte stareţ al Mănăstirii Prislop, Celestin, a fost audiat, miercuri, de către autorităţile bisericeşti de la Baia Mare şi s-a decis scoaterea lui din mănăstire, i s-a luat atribuţia de stareţ, a rămas simplu monah, şi a fost mutat disciplinar la o altă mănăstire. Părintele Celestin a recunoscut că a fost implicat în acel dialog incriminatoriu pentru el. E un început de anchetă, cercetarea continuă şi dacă se adună şi alte probe agravante împotriva sa, pedeapsa poate să meragă până la caterisire. Va fi, probabil, rechemat, se va discuta cu el, dialogul în care a fost implicat este unul descalificant pentru el. Sancţiunea finală nu s-a dat, urmează”, a spus Bănescu.

Sancţiunea în cazul fostului stareţ de la Mănăstirea Prislop a fost dată după ce în presă a apărut o discuţie cu conţinut homosexual purtată de acesta pe o reţea de socializare cu un fost călugăr.

Discuția dintre fostul călugăr și starețul pe care l-a curtat este uluitoare. Fostul monah a fost cel care a început dialogul.

„-Îs gay activ.

-Eu sunt bătrân şi urât, îi răspunde stareţul. Am 42. Şi-s brunet

-Îmi plac bătrânii!!!

-Ce ai văzut frumos la mine?

-Uniforma. E sexi. Îmi place!

-Asta e uniforma mea, şi nu aş da-o pentru alta, aşa cum sunt”, este un fragment din dialogul purtat de cei doi bărbați pe Internet.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More