Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Start la înscrierile în clasa pregătitoare

0 212

Începând de azi părinţii îşi pot înscrie copiii în clasa pregătitoare şi în clasa întâi. Procesul de înscriere se va face în primul rând după criteriul domiciliului şi se va desfăşura în două etape. La nivel naţional, Ministerul Educaţiei estimează că vor fi înscrişi, doar în clasa pregătitoare, 200.000 de copii.

Prima etapă de înscriere are loc în perioada 2 – 22 aprilie, direct la unitatea de învăţământ sau pe formularul online al acesteia. În această prima etapă fiecare copil va fi arondat unei şcoli sau grădiniţe din apropierea domiciliului.

Până pe 7 aprilie, părinţii pot vizita clasele pregătitoare, pot discuta cu învăţătorii, iar până pe 12 aprilie se organizează întâlniri în grădiniţe, pentru informarea şi consilierea părinţilor.

În a doua etapă, între 8 şi 17 mai, pentru copiii care nu sunt înscrişi în nicio unitate de învăţământ părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, iar repartizarea se va face pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Listele finale vor fi afişate pe 24 mai.

Anul trecut, la nivel naţional, peste 300.000 de elevi au fost înscrişi în clasa I şi în clasa pregătitoare. Tot anul trecut, foarte mulţi părinţi şi-au făcut viză de flotant pe adresa unor cunoscuţi care locuiau în centrul oraşului, pentru a-şi putea înscrie copiii la şcolile cu renume. Din acest motiv, inspectorii şcolari vor face controale la primăriile unde vor fi mai multe cereri de flotant.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More