Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Start la Loteria Vizelor 2015

2 89

Loteria Vizelor SUA

Începând de azi, cei care doresc să imigreze în Statele Unite se pot înscrie online la Loteria Vizelor. Diversity Visa debutează azi și ține până în 2 noiembrie.

În cadrul programului Diversity Visa sunt puse la dispoziția solicitanților 50.000 de locuri pentru cetățenii din peste 150 de state la nivel mondial.

Pe site-ul reprezentanţei diplomatice a Statelor Unite în România sunt disponibile formularul şi condiţiile pe care trebuie să le întrunească persoanele care aplică pentru programul Loteria Vizelor 2015.

Cei care aplică la Diversity Visa 2015 trebuie să fie născuţi într-o ţară participantă la program, trebuie să aibă cel puţin diplomă de bacalaureat, sau, în cazul în care nu au absolvit liceul, ei trebuie să fi fost angajaţi timp de cel puţin doi ani într-o meserie care se califică.

Mii de români au fost acceptaţi până acum în Loteria Vizelor. Astfel, la ediţia pentru anul viitor, 1.245 de români s-au calificat în condiţiile în care au existat peste 9 milioane de aplicaţii. Programul Loteria Vizelor 2013 a făcut fericiţi 711 români. În cadrul Diversity Visa 2012, 1.327 de conaţionali şi-au câştigat dreptul de a imigra în Statele Unite.

Participarea la programul Loteria Vizelor este gratuită, iar câștigătorii vor fi selecționați, la întâmplare, de computer. Rezultatele vor fi afișate începând cu luna mai a anului viitor, pe site-ul Ambasadei americane la Bucureşti.

Diplomaţii americani îi sfătuiesc pe solicitanţi să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare deoarece cererea foarte mare poate duce la întârzieri la conectarea online.

Diversity Visa este un program iniţiat de Statele Unite în anul 1995. Loteria vizelor oferă o oportunitate de imigrare pentru persoane din alte ţări decât cele care trimit un număr mare de imigranţi în Statele Unite. În prezent, Africa şi Europa sunt beneficiarele a 80 la sută dintre cele 50.000 de locuri oferite. Nicio ţara nu poate primi, individual, mai mult de 7 procente din numărul total de vize, adică mai mult de 3.500 de vize.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More