Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Start la vânătoare de artificii. S-a lăsat cu trei dosare penale

0 71

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj desfășoară în această perioadă, la nivel județean, acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

În perioada 23 noiembrie – 1 decembrie, polițiștii au efectuat 17 acţiuni și controale în pieţe şi alte obiective, transmit cei de la IPJ Sălaj. În cadrul acestor acțiuni au fost constatate trei infracţiuni de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În cadrul dosarelor penale înregistrate sunt cercetate trei persoane, fiind indisponibilizată cantitatea de aproximativ 25 kg articole pirotehnice și două baterii de artificii cu 130, respectiv 100 focuri, a căror deținere și folosire este interzisă, cu excepția persoanelor care au calitatea de pirotehnician autorizat.

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului, precizează tot cei de la IPJ Sălaj.

Unul dintre aceste cazuri a fost constatat, la data de 27 noiembrie, atunci când polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au prins în flagrant doi tineri, ambii din Zalău, care dețineau asupra lor mii de bucăți de articole pirotehnice (unul avea 1030 bucăți, iar cel de-al doilea 1189 bucăți de articole pirotehnice).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More