Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Statia de tratare Varsolt si surse de apa din Cluj si Salaj modernizate cu fonduri europene

0 288

strazi inundate

Finalizarea lucrarilor din cadrul Contractului “Reabilitarea Statiei de tratare a apei Varsolt si lucrari la sursele de apa Jibou, Cehu Silvaniei si Huedin in cadrul Proiectului POS Mediu cu co-finantarea Uniunii Europene din Fondul de Coeziune, au avut ca obiectiv modernizarea tehnologiilor de tratare a apei brute din sursele de suprafata si subterane care deservesc localitatile Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei si Huedin, in vederea asigurarii securitatii alimentarii cu apa potabila a acestor localitati.

Lucrarile au demarat in martie 2011 si au costat mai mult de 25 de milioane lei (fara TVA), reprezentand un obiectiv prioritar al Companiei de Apa SOMES S.A. in demersul de a asigura o calitate egala a serviciilor pentru toti clientii din aria de deservire din judetele Cluj si Salaj, in conditiile in care statia de tratare Gilau care deserveste celelalte localitati urbane (Cluj-Napoca, Dej, Gherla) a fost in mod repetat modernizata prin programe de investitii anterioare.

Contractul a facut parte din proiectul major de investitii „Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata din judetele Cluj/SalajImbunatatirea sistemelor de alimentare cu apa, canalizare si epurare in zona Cluj-Salaj co-finantat de Uniunea Europeana, in valoare totala de 196,9 Milioane EURO derulat de Compania de Apa SOMES S.A. in perioada 2007 – 2013. Contributia nerambursabila a Uniunii Europene se cifreaza la 74%, cea a Guvernului Romaniei la 11,3%, a autoritatilor locale din aria proiectului – de 1,9%, restul de 12,8% fiind obtinut de Compania de Apa SOMES S.A. prin credit bancar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More