Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Statul ar putea fi acționat în instanță pentru taxa pe stâlp

0 65

sere-romania2

Arthur Stratan, vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA), a anunţat că statul trebuie să fie conştient de posibilitatea de a fi acţionat în instanţă de firme pentru taxa pe stâlp.

Pe lângă companiile din industria petrolieră, şi cele din sectorul agricol sunt afectate de această taxa.

“Modul de impunere a taxei pe stâlp s-a făcut greşit, clar taxa nu a fost gândită, pentru că Guvernul a colectat mai mult decât dublu decât a estimat iniţial. (…) Se va deschide o cutie a Pandorei în ce priveşte redevenţele. Dacă majorarea redevenţelor va fi foarte mare se va ajunge la dispute între companii şi Guvern, posibil inclusiv în tribunal, datorită impunerii unilaterale”, a afirmat pentru Mediafax Arthur Stratan, vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA).

Impozitul pe proprietate pentru construcţiile speciale, cunoscut ca taxa pe stâlp, este de 1,5% din valoarea construcţiei şi a fost introdus la începutul acestui an, iar normele metodologice care clarifică modul de achitare a taxei au fost aprobate la 20 mai, prima plată fiind programată pentru 26 mai, iar a doua până la 25 septembrie.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a declarat împotriva aplicării taxei în sectorul agricol dar până acum nu s-a luat o măsură concretă.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More