Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Statul, călăul cetățenilor. Cercetați penal peste noapte pentru că au cumpărat tutun de pe Internet

0 701

Peste 2000 de persoane s-au trezit cercetate penal peste noaptea din cauză că au cumpărat tutun de pe Internet. Cele mai multe persoane sunt din județul Bistrița-Năsăud.

Mai multe persoane s-au trezit peste noapte că sunt cercetate penal după ce au cumpărat, în perioada 2011 – 2015 , tutun de pe Internet. Este vorba despre un număr record de peste 2.000 de persoane, scriu cei de la Adevărul, persoane care au cumpărat tutun de la un bărbat din Alba Iulia, Sabin Nicolae Haj.

Se pare că majoritatea cumpărătorilor sunt pensionari și toți au fost chemați la Poliție, în orașele de domiciliu, pentru a da declarații. Toate persoanele sunt cercetate pentru infracţiunea de deţinere ilegală de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kg tutun de fumat. Totodată, aceștia trebuie să plătească sume foarte mari, calculate de birourile vamale judeţene din cadrul ANAF, reprezentând contravaloarea accizelor corespunzătoare cantităţilor de tutun achiziţionate de fiecare persoană.

Cei mai mulți cumpărători, 200 la număr, puși în această situație de-a dreptul absurdă sunt din judeţul Bistriţa-Năsăud. În Cluj, Constanţa, Teleorman, Hunedoara, Bucureşti, Dolj şi Harghita au fost contabilizaţi mai mult de 100 de cumpărători în cazul fiecărui judeţ, mai scriu cei de la Adevărul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More