Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Statul român vrea să-și aducă meseriașii acasă. Se promit salarii de 1000 de euro

0 365

Statul român vrea să momească muncitorii din domeniul construcțiilor, plecați în străinătate, cu salarii de 1000 de euro.

În pană gravă de meseriași și specialiști în domeniul construcțiilor, statul român promite salarii de 1000 de euro, formare profesională sau abonamente la clinici medicale private, anunță Știrile Pro TV. Cu aceste promisiuni speră România să îi convingă pe cei care lucrează în străinătate în domeniul construcţiilor să se întoarcă acasă.

Astfel angajatorii au fost de acord să plătească mai mult, după ce Guvernul a decis să le scadă contribuţiile, pentru a sprijini acest sector, rămas fără oameni. De luna viitoare vor fi organizate burse ale locurilor de muncă în ţările în care au plecat în ultimii ani cei mai buni lucrători de la noi.

Însă cei plecați în străinătate nu par a fi dornici de a se întoarce acasă și spun că aici nu e vorba despre factorul financiar ci despre condițiile ce sunt oferite în România, despre mentalitatea defectuoasă a sistemului, care pare a fi încremenită în timp.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.