Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Steagul Uniunii Europene a ajuns duminică la Cluj. A pornit din Bruxelles și va ajunge la București – VIDEO

0 125

Drapelul Uniunii Europene a ajuns duminică după-amiaza la Cluj-Napoca, după ce sâmbătă intrase în România. Acesta a fost adus de la Bruxelles de doi români într-un gest, spun ei, simbolic, prin care vor să amintească faptul că ţara noastră trebuie să rămână în Europa, nu doar geografic, după ce steagul Uniunii Europene a fost îndepărtat din fotografia de grup a guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Protestele față de guvernul PSD au continuat și duminică la Cluj-Napoca, în ciuda gerului pătrunzător. Sute de persoane s-au adunat în centrul orașului, în fața sediului Partidului Social Democrat, într-o acțiune de protest, una și cu simbolistică europeană.

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat și miercuri în același loc în centrul Clujului, însă duminică numărul protestatarilor s-a dublat.

Steagul adus de la Bruxelles, via Oradea, a ajuns duminică în localitatea Florești, de unde a fot preluat de un grup de clujeni care au pornit în marș spre centrul municipiului. Aici a fost afișat în fața sediului PSD, în mijlocul mulțimii de protestatari care veniseră și ei la acțiunea de protest dotați cu un alt steagu al Uniunii Europene.

Manifestanţii au avut bannere cu mesaje precum:”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi!”, „Nu incompetenţi siniştri în fotolii de miniştri”, „Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, „Curaj. DNA vine şi îi ia”, „Vrem femei ca şi Coduţa nu ca Firea şi Olguţa. De cele două vide din videle nici nu mai pomenim!” şi au scandat lozinci inspirate de frigul de afară: „Fie ploaie, fie vânt, dăm cu Dragnea de pământ!, dar şi mesaje deja „consacrate” precum „PSD, ciuma roşie!”, „DNA să vină să vă ia”, „Justiţie, nu corupţie”.

Steagul UE ajunge luni la Târgu Mureș și va străbate toată țara, pentru ca în 6 martie să aibă destinația finală la București.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More