Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Știința Explorări a învins Unirea Dej și amână verdictul calificării în semifinale

0 29

După 3-0 pe teren propriu, Unirea Dej putea decide calificarea în semifinale la Baia Mare, însă n-a reușit să învingă și a doua oară consecutiv Știința Explorări. S-a încheiat 3-1 (22, 15, -19, 27), astfel că meciul decisiv de la Dej va stabili echipa calificată în turneul pentru locurile 1-4.

Unirea a început bine meciul, dar a slăbit turația motoarelor și după ce a condus cu 12-9, s-a trezit egalată înainte de al doilea time-out tehnic. Băimărenii s-au instalat la cârma jocului și și-au adjudecat primul set cu 25-22.

Căzuți psihic, dejenii au clacat în setul al doilea, dominat autoritar de gazdele din Baia Mare și câștigat la 10 puncte diferență. Singurele momente când Unirea a dat semne că își dorește victoria au apărut în setul al treilea, câștigat de dejeni cu 25-19.

Ultimul set a fost extrem de echilibrat și disputat. Maramureșenii au dat impresia că se desprind în câștigători, dar dejenii au revenit imediat și setul a fost dus în prelungiri. Două mingi de set nefructificate au avut oaspeții, setul fiind câștigat în final de Știința Explorări cu 29-27.

Meciul decisiv se va juca duminică la Dej. Antrenorul dejenilor, Victor Lazăr, s-a arătat extrem de dezamăgit de prestația arbitrilor în acest meci, acuzând că în ultimul set Unirea a fost dezavantajată. Tehnicianul își dorește ca echipa sa să se remonteze până duminică, iar calificarea să se decidă pe teren și nu prin intermediul deciziilor de arbitraj.

Știința Explorări: Răileanu, Negrean, Pastean, Cușiureanu, Țuțea, Hoboth, Tofan (libero). Au mai jucat: Mititelu, Socaciu și Veber. Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

Unirea Dej: Dascălu, Tofan, Coasă, Cuk, Ristic, Badea, B. Rus. Au mai jucat: Farcaș și D. Rus. Antrenori: Victor Lazăr și Tiberiu Szilagy.

Au arbitrat: Alin Mateizer (Ploiești) si Nicolae Cristea (Cluj Napoca). Observator FRV: Vasile Măscășan (Târgu Mureș)

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More