Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Stimulent pentru profesori, proiect al social democraților. Ce spune Cornel Itu

1 303

Marți, 13 octombrie, s-a votat acordarea unui simulent de risc pentru profesori, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic. Anunțul privind adoptarea acestui proiect a fost făcut de către deputatul Cornel Itu. Redăm comunicatul acestuia.

Din primăvara acestui an și până în prezent, o presiune uriașă apasă pe umerii multor categorii profesionale care au fost și sunt nevoite în continuare să se expună riscului de infectare cu noul coronavirus mai mult decât ceilalți români. Pe lângă medici, și despre profesori se poate afirma că se află în categoria de risc crescut.

Având în vedere această situație, marți, 13 octombrie, am votat, în ședința de plen a Camerei Deputaților, pentru adoptarea proiectului de lege prin care se acordă un stimulent de risc pentru profesori, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic, pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență.

Proiectul de lege este o inițiativă a PSD și este o măsură de sprijin pentru dascăli și pentru cei care lucrează în sistemul de învățământ. Personalul didactic va benefica de un stimulent de risc în valoare de 2.000 lei/ lună, iar personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic va primi un stimulent de 1.500 lei/lună. Sprijinul financiar va fi acordat începând cu anul școlar/universitar 2020/2021 pe toată perioada stării de alertă/urgență, transmite deputatul Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ILI spune

    Sunt cei mai merituosi dintre toti care au relatii cu publicul? Din ce bani? Cresteri de taxe???!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More