Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Știrea cititorului: Vidanjeră golită direct în râul Someș la Viile Dejului – VIDEO

0 324

Un cititor al site-ului Someșeanul.ro a trimis pe adresa redacției un filmuleț în care sunt surprinse imagini  cu o vidanjeră care este golită direct în râul Someș.

Imaginile au fost surprinse joi, în cartierul Viile Dejului. Cel care ne-a trimis imaginile spune că nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de lucruri în acea zonă.

În imagini se vede cum furtunul de la vidanjeră este întins până pe malul Someșului, iar reziduurile din autoutilitară sunt deversate direct în râul care străbate localitatea.

În urma sesizării primite din partea cititorilor, am derulat o anchetă în această privință și am identificat și firma căreia îi aparține vidanjera din imagini. Contactat de Someșeanul.ro, administratorul firmei respective ne-a declarat că vidanjera presta în acele momente servicii pentru societatea Tim Construct, care efectuează lucrările de canalizare în Viile Dejului.

Lucrările de canalizare fiind spre final, reprezentanții firmei Tim Construct au efectuat în aceste zile probe pentru a verifica dacă lucrările sunt corect îndeplinite. Astfel, canalizarea a fost umplută de probă cu apă, pentru a se verifica dacă toate conductele sunt etanșe. Acea apă a fost scoasă apoi cu vidanjera din imagini, pentru a se putea introduce ulterior o cameră video care să verifice lucrările efectuate în conducte.

Apa scoasă din canalizare, apă curată folosită doar de probă la verificarea lucrărilor de canalizare, a fost golită apoi în râul Someș, după cum susțin reprezentanții firmei de care aparține vidanjera.

Noi suntem o societate autorizată de Garda de Mediu și nu ne riscăm autorizațiile cu astfel de lucruri. Nu ne jucăm cu reputația firmei noastre și nici cu legea sau mediul înconjurător. Vidanjera noastră a preluat doar apa care a fost folosită pentru verificarea lucrărilor de canalizare. Este apă curată, fără mizerii, care a fost introdusă în canalizare, în conducte, pentru a se verifica dacă acestea nu scapă pe undeva, pentru ca lucrarea să fie dată în folosință în cele mai bune condiții. Nu este vorba de reziduuri menajere, sau de dejecții ori apă murdară din gospodăriile oamenilor”, ne-au declarat reprezentanții firmei de vidanjare.

De altfel, pe filmarea realizată de cititorul nostru, se aude cum șoferul vidanjerei le explică oamenilor care-l iau la rost faptul că prestează servicii pentru firma Tim Construct, care le construiește canalizarea.

Aceștia au confirmat și faptul că astfel de servicii s-au mai prestat în zonă în ultima perioadă, având în vedere că firma constructoare (Tim Construct), verifică periodic fiecare tronson de canalizare pe care-l finalizează în zona Viile Dejului.

 

martor-ocular

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More