Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Stradă din Ocna Dej, ștearsă de pe fața pământului. Mai multe familii sunt rupte de restul lumii – FOTO/VIDEO

1 223

Mai mulți locuitori ai cartierului Ocna Dejului, care locuiesc pe strada Mușcatelor, și-au strigat azi disperarea în stradă, după ce lucrările efectuate la drumul principal din zonă au blocat orice cale de acces spre strada lor.

Primăria Dej a finalizat lucrările la strada Pinticului din localitate, însă aceste lucrări de modernizare îi ajută doar pe cei care locuiesc la strada principală. Alții, care au trecut în buletin la domiciliu strada Mușcatelor, s-au trezit că nu mai au stradă deloc după ce muncitorii le-au blocat accesul.

Șase familii s-au trezit parcă peste noapte că sunt rupți de restul localității, rămânând fără nicio cale de acces spre locuințele lor. Strada Mușcatelor, pe care au domiciliul respectivii oameni, a fost complet blocată după ce chiar în mijlocul străzii există un stâlp de electricitate, iar recent s-au ridicat acolo un bazin de colectare al canalizării de pe strada Pinticului și un post de transformator electric. Astfel, orice încercare de a pătrunde pe respectiva stradă este sortită eșecului. Mai grav este faptul că pe respectiva stradă nu se poate ajunge nici la pas, grămezile de moloz și șanțurile rămase în urma lucrărilor făcând imposibilă circulația pietonală.

someseanul-strada muscatelor ocna dej (3)

Ce să mai spunem de accesul auto, oamenii care locuiesc în zonă și au mașini fiind nevoiți să-și lase autoturismele în strada principală sau pe la vecini în curți, fără să și le poate duce în propria gospodărie. Mai mult, orice acces în zona caselor lor se poate face doar prin curțile și grădinile vecinilor care locuiesc la strada principală și asta doar pe jos.

Oamenii povestesc că în ultima perioadă au avut nevoie de mai multe ori de intervenția ambulanței în zona caselor de pe strada Măceșelor, însă medicii și autosanitara nu au putut să pătrundă acolo, aceștia fiind nevoiți să-și care pe brațe bolnavii prin grădinile vecinilor până la ambulanță. Aceștia se tem de ce e mai rău și se întreabă ce nenorocire se poate întâmpla dacă la una dintre cele șase gospodării complet izolate va izbucni vreun incendiu, autospeciala pompierilor neavând cum să pătrundă în zonă.

De altfel, la doar o simplă privire a unui trecător prin zonă, nimeni nu-și dă seama că în acel loc a fost cândva o stradă. Calea de acces este acoperită acum de vegetație, iar pe margini s-au înălțat copaci.

someseanul-strada muscatelor ocna dej (2)

Locuitorii din zonă spun că au făcut nenumărate apeluri în fața autorităților pentru reabilitarea străzii, iar primarul le-a promis în mai multe rânduri că va rezolva această situație. Acum, însă, nu doar că strada nu a fost modernizată și reabilitată ca alte străzi din zonă, ba mai mult pare a fi ștearsă de tot de pe fața pământului, oamenii primind explicații că acea stradă nu mai există.

Localnicii sperau că odată cu venirea campaniei electorale, soarele va răsări și pe strada lor și măcar în an electoral vor avea parte de îndeplinirea promisiunilor de mult făcute de autoritățile locale. Însă, în loc să beneficieze de un drum practicabil măcar, aceștia s-au ales cu o stradă complet blocată de o fosă septică, un  stâlp de electricitate și un transformator electric. Cu toate acestea, cei domiciliați pe strada Măceșelor din Ocna Dej mai speră încă la o rezolvare a situației lor.

someseanul-strada muscatelor ocna dej (1)

În replică la articolul publicat de Someșeanul.ro duminică, primarul municipiului Dej a transmis un comunicat pe adresa redacției în care explică situația străzii Mușcatelor din Ocna Dej:

Situaţia de pe strada Muşcatelor îmi este cunoscută. În urmă cu aproximativ două săptămâni, am fost în zonă şi am sesizat firma T.I.M. care a efectuat lucrările, că staţia de pompe nu este amplasată corespunzător, blocând accesul pe stradă, ca urmare le-am solicitat relocarea  ei, în zona în care este amplasat tabloul electric.  Firma a promis că va muta staţia, pentru deblocarea accesului, iar ulterior Primăria să intervină pentru repararea străzii.

Acest lucru nu s-a realizat, iar în această dimineaţă  am dat firmei termen până joi, 19 mai, să remedieze problema, pentru deblocarea căii de acces şi intervenirea cu reparaţii la stradă”, a transmis primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Titi spune

    vine primarul cu explicatii acum inainte de alegeri cand strada aia e vai si amar de atatia ani de zile si n-a fost in stare sa faca nimic cu ea de cand e primar si dinainte de cand era viceprimar. bine ca stie da explicatii. pana se finalizeaza promisiunile astea care dureaza de ani de zile oamenii ce trebuie sa faca? sa se teleporteze?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More