Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Strigătul disperat de durere al unei fiice care și-a pierdut tatăl din cauza ”sistemului medical infect”

0 763

Durere, disperare, neputință și o luptă oarbă cu un ”sistem infect”. Cu asta se confruntă de mai bine de un an de zile o tânără din Zalău, alături de familia acesteia, după ce tatăl femeii a murit în urma unor complicații apărute după ce suferise un accident de circulație.

Cazul a fost prezentat în exclusivitate de Someșeanul.ro în octombrie 2015, după ce tânăra care rămăsese fără tată ne-a trimis o scrisoare pe adresa redacției, în care ne-a povestit ce s-a întâmplat.

Tânăra a încercat în tot acest timp să facă dreptate tatălui său, considerând că acesta a murit din cauza sistemului infect și a nepăsării medicilor, punând totul pe seama unei ”culpe medicale”. După un an de zile de la decesul tatălui său, femeia a rămas fără niciun rezultat, doar cu durere, disperare și neputință. Bineînțeles, ne-a scris din nou, în speranța că cineva se va sesiza totuși și va privi și ancheta cu mai mare atenție cazul dramatic.

Apelul disperat al unei fiice rămasă fără tată

”Azi trebuia să te pot îmbrățișa și să îți spun ”Să trăiești la mulți ani”, așa cum în decursul anilor, în fiecare an la 12 noaptea ne spuneai și tu nouă, fiecăruia…

Nu cred că o să pot accepta vreodată ceea ce s-a întâmplat și nu o să pot uita momentele dureroase prin care am trecut din cauza unui ”sistem infect”, pentru că altfel nu pot să îl numesc. Deși în România, nu numai sistemul este de vină, ci și oamenii. Sunt oameni care își dedică viața meseriei pe care o practică și oameni cărora nu le pasă.

Am trimis atunci câte o scrisoare către majoritatea trusturilor de presă: PRO TV, Antena 1, Realitatea, România TV, Kanal D, posturilor locale din județul Sălaj, publicațiilor locale Sălăjeanul și din județele învecinate, Monitorul de Cluj și altele, Medifax, Cotidianul etc.

Singura care a publicat scrisoarea mea fără a fi nevoie de insistențe, a fost Irina Maxim de la Someșeanul.

Citiți și: EXCLUSIV: Acuze de ucidere din culpă la adresa medicilor. Un bărbat din Zalău a murit la câteva zile după ce a fost externat

Între timp am depus nenumărate plângeri la Colegiile Medicilor din Sălaj și Cluj, Direcțiile de sănătate publică din ambele județe etc.

Nu am primit răspunsuri favorabile, ba mai mult la DSP Sălaj directorul coordonator adjunct mi-a spus că nu au timp să rezolve și plângerea mea – care nu era conform, pentru că au prea multe pe cap și că sunt prea tânără ca să vin cu asemenea reclamații, să mă ocup de altceva.

Culmea că aceeași cerere a fost depusă și la DSP Cluj și a fost conform.

Colegiul Medicilor Cluj, a invocat doctorii pe o dată eronată, decât cea în care trebuia să fim prezenți, ajungând să discutăm doar familia mea și președintele, care ne ruga să ne retragem plângerea și susținea că acest doctor neurochirurg este unul dintre cei mai buni și la el ar apela să intervină, în caz că i s-ar întâmpla ceva.

La DSP Cluj, am plătit sume nu foarte mici pentru a primi 2 rapoarte, pe bază de neurochirurgie și neurologie.

Raportul neurochirurgului a concluzionat culpă medicală, însă în raportul neurologic apărea o decizie luată și pe partea de neurochirurgie.

Cum este posibil ca un neurolog, care depistează și tratează bolile sistemului nervos central, care nu a pus mana în viața lui pe un bisturiu, să efectueze o intervenție chirurgicală, să întocmească un raport pe bază de neurochirurgie??? Și mai mult, să influențeze o comisie să ia o decizie???

Oricât de multe piedici aș întâlni în cale, le voi ocoli și nu mă voi abate de la calea lungă pe care trebuie să o străbat.

Cei ce au greșit trebuie ca cel puțin să își recunoască vina și să verifice ceea ce fac, mai ales când este vorba de vieți umane.

Ce s-a întâmplat, de fapt

”În data de 03.08.2015, tatăl meu, Chiorean Alexandru, 53 ani și 7 luni, din loc. Zalău, jud. Sălaj a suferit un accident rutier în comuna Baciu, jud. Cluj.

În urma apelului efectuat la 112 de către un martor, a fost preluat de o autospecială SMURD și transportat la UPU Cluj-Napoca.

S-a efectuat examenul CT de coloană dorso-lombară, în urma căruia s-a constatat fractură de vertebre toracice. A fost transportat la Clinica de Neurochirurgie Cluj.

Diagnostic principal: traumatism vertebro-medular cu interesare mielică incompletă, post accident rutier. Fractura-luxație corp vertebral D11.

A suferit 2 intervenții chirurgicale, în urma primei formându-se un hematom intercanalar.

În data de 13.08.2015 s-a confirmat o infecție cu Clostridium Difficile, deoarece prezenta scaune diareice. A fost mutat la terapie intensivă și avea picioarele foarte umflate.

Înainte să iasă de la terapie intensivă, nu mai prezenta scaune diareice.

Se dorea transferul tatălui meu la Zalău, orașul de domiciliu, însă mama noastră a intervenit telefonic și a insistat să fie tratat în Clinica de Neurologie din Cluj. În 19.08.2015 a fost mutat la Neurologie (pavilionul 2). Între timp, apar din nou scaunele diareice.

Am primit informația că “nu există nici o reținere să nu înceapă procedurile de recuperare”.

Duminică, 23.08.2015, picioarele i s-au mai desumflat. Diareea a persistat în majoritatea zilelor. Ulterior, salonul 2, cel în care se afla tatăl meu, a fost pus în stare de carantină. Era singur în salon.

S-a insistat a nu fi transferat la Zalău, însa doctorul a spus: “nu mai pot să îl țin că îmi închide toată secția“.

În 25.08.2015 a fost contactat telefonic dr. neurolog din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, pentru a se asigura că pacientul poate fi transferat și preluat de către dânsul.

În data de 26.08.2015 este efectuat transferul la Zalău.

Starea pacientului la externare: ameliorat. Evoluția pacientului: favorabilă.

Dr. din Zalău a dorit sa îl externeze chiar după prima zi de spitalizare, însă am reușit să discutăm cu dânsul ca tatăl meu să rămână internat.

Dr. nu a mai oferit nici o informație și nu a colaborat aproape deloc când i s-au cerut detalii despre starea pacientului. Era foarte ocupat și oarecum stresat când încercam să vorbim cu el.

Dorind externarea pacientului, susținând că este necesară externarea și abia la 2 zile după externare va putea ajunge la centrul Acasă, aceasta fiind procedura, dl dr. a fost rugat de către tatăl meu să îl mai țină 4 zile în spital, până când ajungea mama mea.

Tatal meu: ”Dl. dr vă rog să mă mai țineți puțin în spital până când ajunge soția mea, că băiatul e singur acasă”.
Dr. : “Nu negociez nimic!” și a închis ușa salonului.

În 11.09.2015 a fost externat fără recomandare pentru îngrijiri medicale la domiciliu, deși el era imobilizat la pat.
A fost transportat până în apartament de către fratele meu, cu ajutorul celor 2 colegi de serviciu și cu șoferul ambulanței (singurul cadru medical prezent), cu o targă de pânză, având dificultăți în a-i asigura stabilitatea și siguranța coloanei vertebrale.

Decesul tatălui meu a fost constat în data de 15.09.2015, orele 14:40, cauza morții fiind suspectă.

În data de 17.09.2015 a fost efectuată autopsia, la care au luat parte: 2 medici legiști, 2 procurori și un agent criminalistică.

În urma autopsiei s-a constatat cauza decesului:
a) cauza directă: Trombembolie pulmonară
c) Boala sau bolile inițiale, care au declanșat stările înscrise la pct a), care constituie cauzele determinate, respectiv decesul:
Stare după fractura cominutivă de corp vertebral D 11, operată și complicată cu discita septica.
Moarte violentă.

 

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More