Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Studenti clujeni in Fortul 13 Jilava FOTO

0 62

img_1149

În perioada 26 iulie – 02 august 2013, a avut loc cea de-a II-a tabără de vară la Fortul 13 Jilava organizată de către Facultatea de Teatru şi Televiziune în parteneriat cu Penitenciarul Gherla și Penitenciarul Jilava, în vederea realizării filmului documentar ”Miercuri zi de baie”.

La filmări au participat pe parcursul întregii perioade alături de cele două cadre didactice și cei șapte studenți din cadrul facultății și doi reprezentanți ai Penitenciarului Gherla în calitate de tutori de practică.

Filmul documentar ”Miercuri zi de baie” își doreste o altă abordare decât ceea ce s-a realizat până în prezent având ca punct de plecare istoricul Fortului 13 construit după model danez și care în timpul răscoalei din 1907 a fost transformat în închisoare. Filmul va culmina cu perioada în care Fortul 13 a fost transformat în închisoare politică unde a fost suprimată elita intelectualității românești.

La fel ca și anul trecut, studenții care au participat în acest an la filmări au fost profund impresionați de condițiile de detenție greu de imaginat, completate cu mărturii vii, cutremurătoare, ale unor supraviețuitori ai închisorii comuniste.

Proiectul are la bază Protocolul de colaborare încheiat între Administrația Națională a Penitenciarelor și Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, se derulează pe o perioadă de trei ani și are ca obiectiv principal pe lângă latura didactică, conștientizarea tinerilor cu privire la atrocitățile perioadei comuniste.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More