Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Studenţi străini depistaţi cu şedere ilegală în Cluj-Napoca

0 47

masina-politie1

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj, în baza unor informaţii deţinute, au desfăşurat în perioada 14 – 16 ianuarie a.c. mai multe acţiuni, atât cu forţe proprii cât şi în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Judetean de Poliţie Cluj, pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul acestor acţiuni, au fost depistaţi cu şedere ilegală un număr de nouă cetăţeni străini (4 – Tunisia, 1 – Algeria, 1 – Israel, 1 – Sudan, 1 – Macedonia, 1 – Congo) care, la expirarea dreptului de şedere, nu au efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia şi nici nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Având în vedere cele constatate, şase dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, suma totală a acestora fiind de 4.200 lei, şi trei cu avertisment, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, au fost îndrumaţi să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări cu documentele necesare în vederea prelungirii dreptului de şedere, întrucât sunt înscrişi la unităţi de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi frecventează cursurile acestora.

Inspectoratului General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni, pentru combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More