Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Studenții anului I ai Academiei de Poliție au depus Jurământul militar – GALERIE FOTO

0 327

Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a participat, astăzi, 29 septembrie, alături de premierul României, Dacian Cioloș, la ceremonia organizată cu ocazia depunerii Jurământului Militar de către studenții anului I ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”.

Redăm discursul ministrului afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache :
“Nu este simplu să fii admis în această universitate. Se cer cunoștințe solide și parcurgerea unor etape eliminatorii dificile. Faptul că ați depășit toate aceste probe, în condițiile unei concurențe semnificative îmi întărește convingerea că în Academia de Poliție intră doar cei mai buni. Vă felicit pentru această reușită!

Pentru fiecare dintre cei care urmează o carieră în serviciul țării, Jurământul militar este începutul unui drum dificil. Vă veți asuma responsabilități noi, va trebui să dovediți maturitate, integritate și, cel mai important, disponibilitate în a răspunde nevoilor cetățenilor.

De-a lungul carierei, performanța dumneavoastră va fi măsurată după numeroase criterii. Dar vreau să știți că cel mai important reper al muncii noastre este cetățeanul: sentimentul de siguranță pe care i-l datorăm, satisfacția în raport cu serviciul public pe care îl prestăm și încrederea pe care cetățeanul ne-o acordă.

Acesta este un principiu pe care eu, în mandatul pe care îl am în fruntea acestui minister, îl voi urmări constant și îl voi cere de la fiecare angajat.

Elita ofițerilor Ministerului Afacerilor Interne se pregătește aici. Aveți, deci, datoria de a vă ridica la înălțimea așteptărilor pentru că acest minister are nevoie de noi generații de ofițeri bine pregătiți atât teoretic, cât și practic.

Am încredere în conducerea Academiei de Poliție că va fi atentă la nevoile dumneavoastră de pregătire și că va asigura toate condițiile pentru a încuraja performanța.

Țin să le mulțumesc de asemenea părinților voștri pentru că v-au îndrumat pe acest drum, deloc ușor, dar plin de satisfacții profesionale.

Înainte de a încheia, vreau să transmit un mesaj de încurajare pentru trei tineri ai căror părinți, angajați în Ministerul Afacerilor Interne, și-au pierdut viața sau au fost răniți grav în timpul serviciului. Diana, Răzvan, Cristina au decis să urmeze cariera părinților lor. Vreau să-i felicit și să-i asigur de întregul meu respect!”

Anul acesta, la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” au fost admiși 620 de studenți (216 fete și 404 băieți), dintre care 555 au depus, astăzi, jurământul militar.

Cea mai mare medie de admitere în acest an a fost 9.50, la Facultatea de Poliție, concurența înregistrată la specializarea “ Ordine și Siguranță Publică” fiind de aproape 11 pe loc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More