Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Studenții clujeni lovesc din nou. Pâine cu făină din semințe de urzici

0 573

Studenții clujeni devin din ce în ce mai inventivi. O studentă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a inventat pâinea cu făină din seminţe de urzici.

Conform Mediafax.ro, Rebeka Zsuzsa Tasnadi, studentă în anul 4 la USAMV Cluj-Napoca, a venit cu o inovație pe piața panificației din România.

Studenta a inventat pâinea cu făină din seminţe de urzici și a declarat că aceasta este un produs îmbogăţit cu aminoacizi graşi esenţiali, care înseamnă o valoare nutritivă ridicată. În același timp, Rebeka Zsuzsa Tasnadi a aftimat pentru mediafax că pe piaţă există o cerinţă foarte mare pentru produsele funcţionale, cu o valoare nutritivă ridicată.

Pâinea cu făină din seminţe de urzici este un astfel de produs îmbogăţit cu aminoacizi graşi esenţiali, care face parte dintr-un proiect de cercetare, o invenţie care va fi pezentată în cadrul Târgului Pro Invent programat la Cluj-Napoca.

Produsul urmează să fie brevetat în cadrul OSIM.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More