Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Studentul rănit în explozia de la Cluj, transportat cu avionul SMURD la București

1 68

Un tânăr de 19 ani, student în Cluj-Napoca, a fost grav rănit în această dimineață în urma unei explozii ce s-a produs în apartamentul în care locuia cu chirie.

Explozia a avut loc înainte de amiază, fiind urmată de incendiu. Tânărul se afla în locuință și a fost lovit în plin de suflul exploziei, suferind și arsuri pe corp și ale căilor aeriene. Acesta a fost preluat de ambulanță și transportat de urgență la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Potrivit medicilor, studentul a suferit arsuri localizate pe față, gât, mâini și căile respiratorii. fiind intubat la locul exploziei..

La unitatea spitalicească, pacientul a fost asistat hemodinamic și respirator și a beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate, medicii solicitând prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență al Ministerului Sănătății transferul spre o clinică specializată pentru pacienți arși din Capitală.

La locul exploziei de pe strada Migdalului din cartierul clujean Gruia a făcut azi o vizită și primarul Emil Boc.

”Blocul este vechi, construit în anii ’60, are 2 etaje și 13 apartamente. Apartamentele de la etajul 2 sunt avariate complet, parțial cele de la etajul 1 și puțin cele de la parter.

Din nefericire, un tânăr de 19 ani, student, locuia în chirie, are arsuri pe aproximativ 15% din corp, a fost transportat de urgență la spital. I.S.U. a verificat fiecare apartament și nu mai există alte victime, doar persoane care au făcut atac de panică.

Inspectoratul de Stat în Construcții face o analiză pentru a stabili care este gradul de siguranță al imobilului și câte persoane trebuie evacuate. Primăria dispune de 16 locuințe de necesitate pentru a asigura găzduirea persoanelor afectate. De asemenea, se desfășoară o anchetă a organelor abilitate pentru a stabili cauza exploziei care a avut loc la etajul 2 al blocului”, a anunțat primarul Emil Boc.

De asemenea, prefectul Gheorghe Ioan Vușcan a fost și el prezent cu o echipă din cadrul Prefecturii Cluj, pentru a vedea starea imobilului.

”În urma deflagraţiei o persoană a fost grav rănită şi a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Cluj-Napoca – Unitatea de Primiri Urgenţe pentru îngrijiri medicale de specialitate, iar un număr de cinci persoane au fost vătămate, dar nu au necesitat internare. De asemenea, au fost afectate 12 apartamente din blocul de locuinţe.

La faţa locului au acţionat echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, S.C. E-ON Distribuţie România S.A., S.C. ELECTRICA S.A., S.C. Compania de Apă Someş S.A. Cluj şi ale Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj evaluează gradul de afectare al structurii de rezistenţă a clădirii pentru a se determina dacă imobilul mai prezintă sau nu siguranţă în exploatare şi implicit dacă mai poate fi locuit având în vedere degradările suferite. În cazul necesităţii evacuării persoanelor, acestea vor fi cazate la locuinţe sociale puse la dispoziţie de Primăria Municipiului Cluj-Napoca”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. tepes spune

    caile aeriene =))))) aerieni mai sunteti

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More