Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Studiu: Jumătate dintre românii care fumează vor să se lase de acest viciu

0 59

fumat

Rezultatele unui studiu prezentat, astăzi, de Societatea Română de Pneumologie arată faptul că 56,3% dintre românii care fumează, intenţionează renunţe la acest viciu în următorul an.

Cea mai mare parte a fumătorilor care au răspuns la chestionar au declarat că fumează săptămânal între 70 şi 140 de ţigări (10-20 de ţigări pe zi), cifre valabile şi în cazul a 32,4% dintre românii care fumează în mod constant.

„Campania Comisiei Europene, ‘Ex-fumătorii sunt de neoprit’, sub umbrelă căreia s-a desfăşurat acest studiu, comută mesajul principal de la pericolele generate de fumat la avantajele abandonării fumatului. Aceste cifre arată realităţile vieţii de fumător, dar şi o direcţie ascendentă în ceea ce priveşte intenţia de a renunţa’, a declarat vineri la o conferinţă de presă prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

„În ceea ce priveşte procesul de renunţare la fumat, este foarte important să cunoaştem atât factorii intrinseci, cât şi cei extrinseci care facilitează renunţarea. Este interesant faptul că o parte foarte mare dintre respondenţi consideră că secretul renunţării stă în ei înşişi. Motivaţia are un rol foarte important, iar identificarea ei reprezintă cheia succesului unui episod de sevraj nicotinic”, a punctat dr. Ioana Munteanu, preşedintele Secţiunii de Tabacologie a Societăţii Române de Pneumologie.

sursă: AGERPRES

sursa foto: www.acneeinstein.com

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More