Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Stufărișul de la Sic, în flăcări. Focul a fost pus de o mână criminală

0 3.346

Un puternic incendiu a izbucnit marți seara în zona rezervației naturale Stufărișurile de la Sic, zece pompieri luptându-se cu flăcările câteva ore.

Alarma a fost dată în jurul orei 19:30, când localnicii au observat flăcările care cuprind vegetația ce face parte din rezervația naturală.

În scurt timp la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej. Zece pompieri, ajutați de localnici, au intervenit pentru stingerea flăcărilor, care cuprinseseră deja mai multe hectare de vegetație.

Abia după aproape două ore s-a reușit stingerea incendiului, cauza probabilă de izbucnire a acestuia fiind o mână criminală, spun pompierii, care bănuiesc că cineva a dat foc intenționat vegetației uscate.

Rezervația naturală Stufărișurile de la Sic, cunoscută și ca „Delta Transilvaniei”, este una dintre cele mai spectaculoase locații de vizitat din județul nostru. Zona este alcătuită din mlaștini, iazuri și luciu de apă, cu vegetație de stuf și papură și a fost declarată arie protejată în anul 2000.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More