Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Subvenții în avans pentru fermieri

0 229

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că subvențiile pentru lucrările agricole de toamnă vor fi date în avans.

Conform premierului Viorica Dăncilă, fermierii vor primi în avans, începând de mâine, 16 octombrie, subvențiile pentru efectuarea lucrărilor agricole de toamnă. Este vorba despre fermierii care au depus cereri unice de plată.

„Începând de mâine, fermierii care au depus cereri unice de plată vor primi în avans subvenţiile necesare pentru efectuarea lucrărilor agricole de toamnă. Chiar în prima zi, 16 octombrie, 100.000 de fermieri îşi vor primi banii, iar în următoarele zile alţi 350.000 de fermieri vor beneficia de plata în avans a subvenţiilor”, este citat premierul României de către reprezentanții Agerpres.

Cheltuielile sunt acoperite 70% de către Executiv, iar 85%, bani trimiși către dezvoltarea rurală, sunt acoperiți din sume ce provin din Fondul european agricol. Dăncilă a afirmat de altfel că astfel în agricultură ar intra ca și formă de sprijin, 200 de milioane de euro.

„În următoarele două săptămâni, vor intra în agricultură, doar din această formă de sprijin, 200 de milioane de euro. Plătim la timp subvenţiile, oferim fermierilor sprijinul de care au nevoie pentru pregătirea următorului an agricol. Îi mulţumesc domnului ministru Petre Daea şi colegilor de la APIA şi Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru munca depusă astfel încât plăţile să se facă în avans”, a adăugat premierul Viorica Dăncilă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More