Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Super Nanny i-a învăţat pe dejeni cum să fie părinţi mai buni FOTO/VIDEO

1 180

Irina Petrea Super Nanny la Dej (6)

Sala mare a Primăriei Dej a găzduit în această după-amiază seminarul interactiv “Inteligența emoțională la copii”, susținut de Irina Petrea, cunoscută din emisiunea “Super Nanny”. Întâlnirea-maraton a durat aproape 5 ore.

Evenimentul de la Dej a fost organizat la iniţiativa Organizației de Femei a PSD Dej în parteneriat cu Asociația pentru formare și dezvoltare continuă Cluj ” Un părinte mai bun”. Sute de oameni au participat la seminar, între aceştia numărându-se o mulţime de cadre didactice, părinţi sau bunici. Cu toţii au vrut să afle mai multe despre metode şi idei alternative de cunoaştere şi relaţionare cu copiii şi unelte pentru a face faţă problemelor diverse cu care se confruntă în funcţie de particularităţile de vârstă ale copilului.

Ideea care a stat la baza acestui seminar a pornit tocmai din necesitatea părinților de a „învăţa” cum să devină părinţi mai buni, părinţi mai eficienți și mai fericiți.

Dacă prima parte a constat în seminarul propriu-zis – „predat” de „Super Nanny”, imediat după o scurtă pauză, părinţii au putut să-i adreseze Irinei întrebări şi să-i ridice la fileu diverse probleme cu care se confruntă. Irina Petrea a vorbit despre subiecte precum încrederea în sine, iertarea, caracterul omului, vulnerabilitate, relaţii, apropierea elevilor de către profesori, motivarea elevilor de a învăţa sau despre timpul petrecut de micuţi în faţa „ecranului”. Cei prezenți la eveniment au învăţat mai multe despre psihologia vârstei, adaptarea în colectivitate sau despre dinamica relației de familie.

„Inteligenţa emoţională este un ingredient al fericirii şi al succesului în viaţă, un ingredient absolut necesar. Ne ajută să avem o altă calitate a vieţii, să avem o altă calitate ca oameni. Nu se vorbeşte foarte mult despre lucrurile acestea nici în şcolile din România, nici părinţilor din România. Despre cum să le dezvoltăm sufleţelele copiilor vorbim mai puţin şi asta e ceea ce mi-am dorit să fac”, a declarat pentru Someşeanul.ro Irina Petrea.

„Super Nanny” a avut chiar şi un mesaj pentru dejeni: „Aveţi încredere că puteţi să fiţi părinţi excelenţi pentru copiii voştri”.

Femeile social-democrate din Dej, în frunte cu preşedintele Anda Ciungan, promit că acest seminar a fost numai începutul pentru că şi-au propus să organizeze şi mai multe acţiuni dedicate părinţilor.


Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More