Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sus țepele, jos țepele. Sensurile giratorii din Bistrița au rămas fără țepușe

0 89
tepuse sens giratoriu bistrita
FOTO: timponline.ro

Cele două sensuri giratorii din Bistrița, de la ieșirea și intrarea în oraș, au fost prevăzute pentru doar o zi cu un cordon metalic cu țepușe, pentru a proteja bordurile și spațiul verde, respectiv florile plantate.

După doar o zi, însă, țepele metalice au dispărut, la solicitarea urgentă a celor de la Poliția Rutieră Bistrița.

Dacă autoritățile locale care au aprobat instalarea cordoanelor metalice prevăzute cu țepușe în cele două sensuri giratorii, aveau în gând protejarea bordurilor din sens și a spațiului verde, polițiștii rutieri se gândesc la siguranța șoferilor în trafic, care riscau în orice moment să facă pană sau explozie de cauciuc.

Asta pentru că respectivele țepușe reprezentau un adevărat pericol pentru șoferii care încălcau bordurile, din cauză că abordau prea strâns curbele.

Șeful Direcției de Servicii Publice Bistrița, Ioan Crețiu, a explicat pentru publicația Timponline.ro instalarea țepușelor metalice în sensurile giratorii prin aceea că ”tot am avut probleme cu unele autovehicule pe care nu le-am descoperit şi care tot intrau în sensul giratoriu: rupeau borduri, distrugeau spaţiul verdeşi florile. Le-am înlocuit până acum cred că de zeci de ori, aşa că am decis să montăm aceste structuri din metal. E vorba de borduri pe care ni le-au stricat şoferii de zeci de ori. Le-am înlocuit, le-am luat, le-am schimbat, toate acestea necesitând cheltuieli. Deşi e loc foarte mult – sunt două benzi de 3,5 metri – în care autovehiculele pot întoarce fără nicio problemă, tot se distrug bordurile”.

După doar o zi însă Poliția Rutieră a cerut demontarea respectivelor structuri metalice.

„Urmare a aspectelor sesizate de bistriţeni în media locală, cu privire la montarea dispozitivelor metalice într-un sens giratoriu de pe raza municipiului Bistriţa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a demarat procedurile aferente demontării, de îndată, a acestor dispozitive, de către Direcţia de Servicii Publice Bistriţa, întrucât nu a fost solicitat şi obţinut avizul poliţiei rutiere. Conform art. 33, alin. 1 din OUG 195/2002, ,,semnalizările şi amenajările rutiere necesare pe drumurile publice se asigură de administratorul drumului respectiv şi se efectuează numai cu avizul poliţiei rutiere”, se precizează într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More