Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Suspectul triplului asasinat a fost prins. Tânărul, acuzat că și-a ucis părinții și bunica

0 1.079

Suspectul triplului asasinat din comuna Apa, judeţul Satu Mare, a fost prins, acesta fiind audiat, marţi. Este vorba de fiul celor doi soţi Rentea şi nepotul Victoriei Apan.

Procurorul şef secţie Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marius Iancu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că bărbatul este audiat, iar miercuri se va face propunere de arestare preventivă.

„L-am prins pe autorul triplei crime, acesta este audiat marţi în vederea reţinerii. Este fiul victimelor, al soţilor Rentea, şi nepotul Victoriei Apan. Urmează ca miercuri să se facă propunere de arestare preventivă”, a spus Iancu.

În cadrul audierilor, anchetarii vor să stabilească mobilul crimelor şi modul în care autorul şi-a ucis părinţii şi bunica.

Procurorii spun că bărbatul, în vârstă de 33 de ani, este suspect de comiterea crimelor şi îl audiază, urmând să îl reţină pentru 24 de ore.

Procurorii nu oferă deocamdată informaţii suplimentare despre mersul anchetei.

Tânărul a fost ridicat după înmormântarea familiei sale, deocamdată el nerecunoscând crima.

Surse din rândul anchetatorilor spun că arma crimei nu a fost deocamdată găsită.

Localnicii afirmă că fiul soţilor Rentea s-a dovedit, în ultimele zile, foarte interesat de mersul anchetei şi a încercat în repetate rânduri să intre în casa în care a avut loc crima, dar nu a fost lăsat de către poliţişti.

Soţii Gheorghe Rentea (58 de ani) şi Niculina Rentea (55 de ani), precum şi mama femeii, Viorica Apan (79 de ani) au fost găsiţi morţi vineri dimineaţă, de către un vecin. Soţii erau morţi în curte, iar bătrâna, în casă.

Se crede că motivul asasinatului a fost jaful, într-un moment în care acasă era doar bătrâna. Cei doi soţi l-ar fi surprins pe atacator când au venit acasă, însă ar fi fost ucişi prin lovirea repetată cu un corp dur în cap, posibil un ciocan.

Unii localnici au declarat că bărbatul ucis, care lucrase ca şef de sală la un restaurant, obişnuia să dea bani cu camătă.

Victimele triplei crime au fost înmormânate, marţi, în cimitirul din comuna Apa, iar la ceremonia funerară au participat atât Răzvan Rentea cât şi sora acestuia.

Primarul comunei Apa, Radu Trandafir, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că îl cunoaşte pe fiul victimelor, Răzvan Rentea, care venea des să îşi vadă părinţii.

„Din câte ştiu locuia în Satu Mare, venea des la Apa, ne mai întâlneam. Nu ştiu alte detalii, nu am auzit să facă vreun scandal în zonă”, a spus Trandafir.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More