Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de clujeni au ieșit în stradă la protestul anti Gabriel Oprea – VIDEO

0 63

Câteva sute de persoane s-au adunat joi seara în Piața Unirii din Cluj-Napoca în cadrul acțiunii de protest față de decizia senatorilor de a-l scăpa de urmărire penală pe Gabriel Oprea.

Protestul, anunțat pe Facebook, a adunat până la ora redactării acestui material aproximativ o mie de oameni în centrul Clujului, protestatarii pornind în marș pe străzile din centrul orașului.

”Rușine”, ”Vrem imunitate” și ”Jos corupția”, dar și ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, au fost doar câteva dintre scandările participanților la protestul pașnic din centrul Clujului.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a scris, joi, pe Facebook că îi va cere preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să supună încă o dată la vot cererea DNA în cazul său, iar colegilor săi să voteze pentru începerea urmării penale, după ce, la votul de luni, i-a rugat să-l apere.

Senatul României a respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină. Procurorii DNA au precizat că respingerea cererii de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea are drept consecinţă blocarea anchetei penale.

Proteste similare cu cel de la Cluj-Napoca au loc în această seară și în alte mari orașe ale României, precum Craiova, Timișoara sau Iași, iar în București s-au adunat în fața Senatului peste 3.000 de protestatari până la această oră.

”Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea.

Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, în timp ce escorta una din numeroasele coloane oficiale ale fostului ministru de interne. Un om a murit, Oprea a scăpat: cel identificat de procurori ca posibil vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției.

DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă.

Senatorii au făcut însă scut în jurul colegului lor și au decis luni prin vot secret împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea.

Vi s-a făcut puțin greață după votul de luni din Senat?”, au scris organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More