Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de clujeni au stat la coadă pentru a dona sânge pentru victimele din Colectiv

0 55

Asociația React a organizat azi la Cluj-Napoca o sesiune de donare de sânge, în cadrul programului ”O șansă pentru viață”, campania de azi fiind dedicată victimelor incendiului care a avut loc vineri în clubul Colectiv din București.

Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de clujeni s-au așezat la coadă la Centrul mobil de donare de sânge amplasat pe platoul Sălii Sporturilor ”Haria Damian” din Cluj-Napoca.

Programul campaniei de donare de sânge a început în această dimineață la ora 8:30 și durează până la ora 13, la Centrul mobil de donare de sânge fiind așteptați toți clujenii care vor să arate solidaritate față de victimele tragediei de la București și nu numai.

La Centrul mobil de transfuzii te întâmpină o echipă medicală specializată, care te va ajuta să donezi și se va asigura că sângele tău ajunge la pacienții care au nevoie de el.

CITIȚI ȘI: Românii cu suflet frumos m-au făcut să-mi recapăt încrederea în umanitate

Și tu poți dona dacă:

– ai între 18 și 60 de ani și greutatea între 50-100 kg
– nu ai avut probleme majore de sănătate: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii
– nu ai suferit în ultimele luni intervenții stomatologice și chirurgicale
– nu ai consumat băuturi alcoolice în ultimele 48 de ore (nici măcar o bere)

În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More