Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de copaci plantați la Mica în cadrul proiectului ”Ziua bună! Ziua voluntarilor mici” – FOTO

0 41

După ce în iarna anului trecut elevii din comuna clujeană Mica au primit cadouri în cadrul campaniei ”Camionul lui Moș Crăciun, acțiune organizată de Tășuleasa Social în colaborare cu Organizaţia Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf Germania, acum a venit rândul copiilor să-și arate răsplata pentru cadourile de Crăciun primite și au plantat copăcei.

De altfel, acesta a fost scopul final al acțiunii începută în iarna anului trecut, acțiunea de împădurire. Astfel, fiecare copil care a primit cadouri în cadrul campaniei de Crăciun a avut acum sarcina de a participa la acțiunea de plantat copaci, pe un teren din comuna Mica.

Școlile din Nireș și Sânmărghita au intrat anul trecut în atenția celor de la Tășuleasa Social, care au vizitat pentru prima dată Școala Generală din Nireș și Școala Primară din Sânmărghita în 28 decembrie. Copiii care au primit anul trecut pachete de Crăciun au primit acum 500 de puieți de diferite specii, arbuști ornamentali și pomi fructiferi pentru a fi plantați la ei în localitate.

Peste 270 de persoane au participat în această dimineață la acțiunea de împădurire la Mica, acolo unde primăria comunei, condusă de Tiberiu Zelencz, le-a pus la dispoziție terenul.

În acțiunea lor, elevii au fost sprijiniți cu sfaturi și forță de muncă și de cei de la Ocolul Silvic Dej, care au donat în cadrul acestei acțiuni 600 de puieți.

”A fost o mare bucurie pentru mine, ca și primar al comunei, să văd atât de multă implicare și dăruire din partea tuturor. Îmi doresc ca astfel de acțiuni să mai aibă loc la nivelul comunei noastre, pentru a avea o zonă verde, curată, pentru că fiecare copăcel plantat înseamnă viață.
Felicitările și mulțumirile mele organizatorilor și tuturor celor care astăzi au participat la această acțiune”, transmite primarul Tiberiu Zelencz.

Alături de elevii și cadrele didactice ale instituțiilor de învățământ din comună, la acțiune au participat și părinții copiilor și reprezentanți ai Primăriei, astfel că în doar câteva zeci de minute toți puieții au fost plantați, pentru a da naștere unei suprafețe împădurite care să dureze multe generații de acum înainte.

De altfel, nu doar la Mica s-a întâmplat ca elevii să iasă alături de cadre didactice și localnici la acțiuni de împădurire. Astfel de acțiuni s-au realizat în 1 aprilie în tot județul Cluj, fiind plantați aproape 7.500 de puieți în 23 de unități administrativ-teritoriale, acțiuni la care au participat în total aproximativ 3.500 de elevi.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1430103967052366.1073742373.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More