Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de elevi din Bistrița, lăsați în afara programului ”cornul și laptele”, nu primesc nici masă caldă

0 59

Școala Generală din Tiha Bârgăului a fost introdusă la începutul acestui an școlar într-un program guvernamental pilot, alături de alte 49 de școli din țară. Programul ”O masă caldă” nu poate fi însă aplicat la școala bistrițeană, astfel că elevii au rămas fără masa promisă.

Peste 400 de elevi ai şcolii generale din Tiha Bârgăului sunt afectați de această măsură, deoarece, odată introdusă instituția în programul pilot ”O masă caldă”, elevii nu mai primesc de la începutul anului nici cornul și laptele, așa cum se întâmplă la celelalte școli.

Programul pilot „O masă caldă” pentru elevi a fost început în toamna anului trecut, într-o primă fază fiind incluse 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din România, printre care şi şcoala generală din Tiha Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, unde învaţă peste 400 de elevi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu sunt documente, nu am primit nimic. Nu nu au existat norme de aplicare ale programului, iar la finalul anului trecut am fost anunţaţi că am primit finanţare pentru şcoala din Tiha Bârgăului, dar programul nu s-a derulat, aşa că nu am avut ce să fac cu aceşti bani… Anul acesta discuţiile s-au reluat, dar deocamdată nu avem niciun document oficial legat de ce ar trebui făcut – nici de la ISJ, nici de la Ministerul Educaţiei. Am înţeles doar că s-a stabilit că autorităţile plătesc masa. Din păcate, elevii nu mai primesc nici lapte şi corn şi nici masa caldă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Şut.

Deşi a început deja semestrul al doilea, elevii nu şanse prea curând să beneficieze la şcoală de o masă caldă.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, spune că programul pilot în care a fost inclusă şcoala din Tiha Bârgăului se va derula după finalizarea adoptării bugetului.

“Avem o serie de informaţii legate de modul în care ar trebui să se desfăşoare acest program, Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud a desemant un inspector responsabil, însă numai după adoptarea bugetelor vom şti cum se va derula programul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More