Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de elevi din Dej s-au distrat la spectacolul Dogs for People FOTO/VIDEO

0 59

someseanul-DSC02797

Sala Sporturilor din Dej a fost azi aproape plină cu sutele de elevi adunați pentru a vedea spectacolul organizat de Fundația Vier Pfoten.

Aproape 600 de persoane au luat azi parte la spectacolul Dogs for People, organizat la Dej de Fundația Vier Pfoten, cea care desfășoară până la finalul acestei luni în municipiu campania de sterilizare și microcipare a câinilor.

În cadrul evenimentului de azi de la Sala Sporturilor, cei de la Vier Pfoten au prezentat un număr de dresaj cu câinii salvați și adiptați de reprezentanții fundație.

Au participat peste 400 de elvi ale claselor I – IV de la școlile generale din Dej, dar și alți iubitori de animale care au vrut să asiste la spectacol.

Cuvintele de deschidere la acest spectacol au fost rostite de Costan Morar și Aurelian Mureșan, primarul și viceprimarul Municipiului Dej, Anca Tomescu din partea Vier Pfoten și Stanca Trîmbițaș din partea Anima Pro Terra Dej.

În ceea ce privește acțiunea lor de la Dej, cei de la Vier Pfoten susțin că această campanie, inclusă în programul ”Animale fără stăpân” al VIER PFOTEN, are ca scop stoparea înmulțirii câinilor străzii și se adresează inclusiv satelor din zona Dejului, cu condiția ca proprietarii să-și aducă animalele la clinică.

”Am mai fost in proiecte la Dej, însă acum vorbim despre primul nostru proiect de sterilizare de după adoptarea legii uciderii în masă și din acest motiv are o semnificație specială. Vrem să transmitem următorul mesaj: VIER PFOTEN este aici și va depune toate eforturile pentru a sprijini acele orașe care se angajează ferm să nu ucidă câinii străzii. Dej este un model de colaborare de succes între o primărie și un ONG, iar edilii care simt că reprezintă orașe demne de Uniunea Europeană sunt invitați să ia în calcul și această variantă, care nu implică metoda barbară a uciderii în masă. Ei au fost votați inclusiv de cetățenii preocupați de soarta acestor animale!”, a declarat pentru site-ul vier-pfoten.ro Dr. med. vet. Anca Tomescu, coordonator al echipei Animale fără Stăpân, VIER PFOTEN.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More