Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Sute de elevi din Zalău au participat la o vânătoare de ouă de ciocolată și un concurs de orientare turistică

0 52

Aproximativ 300 de elevi din Zalău au fost implicați, marți, într-un concurs de orientare turistică, traseul pe care l-au avut de străbătut în parcul central din oraș fiind „presărat” cu ouă de ciocolată, pe care copiii le-au descoperit cu o bucurie ce nu a putut fi atenuată nici măcar de vremea ploioasă.

Activitatea a făcut parte din programul „Școala altfel” și a fost organizată de Clubul de Orientare Sportivă „Pro Silva”, în colaborare cu unitatea militară din Zalău, cu sprijinul Direcției pentru Tineret și Sport Sălaj și Primăriei Zalău.

Înainte de începerea concursului, elevii au avut parte un instructaj din partea organizatorilor, în care li s-au dat câteva informații privind traseul pe care îl au de urmat și punctele prin care trebuie să treacă pentru a găsi „recompensele”, respectiv ouăle de ciocolată.

„Este un concurs model de orientare, în care vrem să le prezentăm copiilor frumusețile orientării și frumusețile naturii, învățându-i totodată să se descurce într-un mediu izolat sau în anumite situații în care viața i-ar putea aduce. (…) Copiii vor avea de parcurs un traseu marcat și unul nemarcat, în funcție de posibilitatea lor de înțelegere. O să găsească la posturi ouă de ciocolată, asta fiind recompensa pe care o vor avea în urma efortului pe care-l vor depune. Asta pe lângă faptul că vor petrece un timp minunat în mijlocul naturii și în mijlocul iubitorilor naturii și a sportului, în general”, a declarat marți, pentru AGERPRES, plutonierului major Florin Dârjan de la unitatea militară 01483 Zalău, președinte al clubului „Pro Silva” Zalău.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More