Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de femei testate în Bistrița, Cluj sau Sălaj pentru cancer la sân. Urmează alte două localități din Cluj

0 287

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în parteneriat cu Asociația Pacienților Cronici din România, derulează a 5-a ediție a campaniei „Nu am făcut destul”, care are ca scop testarea gratuită pentru depistarea cancerului la sân în rândul femeilor din mediul rural.

Până în prezent, în cadrul campaniei, sute de femei din mediul rural au fost testate, iar o parte dintre acestea au prezentat suspiciuni și li s-a recomandat să continue investigațiile medicale.

În Sălaj: la Nușfalău au fost testate 95 de persoane, dintre care 17 femei au prezentat suspiciuni în urma ecografiei mamare si au primit recomandare către mamografie. La Crișeni au fost 84 de persoane la analize, iar 12 femei au primit recomandare către mamografie. Mamografiile vor fi asigurate de noi.
Campania se încheie weekendul acesta în județul Cluj, unde se vor face testări la Băișoara si Căpușu Mare.
Care sunt rezultatele obținute până în prezent?
În Alba: au fost testate 165 de persoane la Ighiu și Bistra, dintre care 10 femei au primit recomandare către mamografie.
În Bistrița-Năsăud: la Căianu Mic au fost testate 231 de persoane, dintre care 10 femei au prezentat suspiciuni în urma ecografiei mamare si au primit recomandare către mamografie.
În Sibiu: la Iacobeni au fost 70 de persoane la analize și 7 femei au primit recomandare către mamografie.
În Cluj: la Apahida au fost testate 82 de femei dintre care 7 au fost trimise la mamografie; la Săndulești au fost testate 55 de persoane (48 de femei și 7 bărbați), dintre care 5 femei au prezentat suspiciuni serioase în urma ecografiei la sân și au primit recomandare pentru mamografie; la Chiuiești s-au prezentat pentru testări 95 de femei și 6 bărbați, iar dintre femeile testate pentru cancer de sân, 3 au prezentat suspiciuni în urma ecografiei și au primit recomandare către mamografie, urmând ca și aceasta să fie efectuată gratuit; la Florești au fost testate 120 de femei și 22 de bărbați, iar dintre femeile testate pentru cancer de sân, 26 au prezentat suspiciuni în urma ecografiei și au primit recomandare către mamografie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More