Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de jandarmi vor asigura ordinea de Sfântă Mărie, la Mânăstirea Nicula

0 27

pelerinaj nicula 2013 1
Pentru desfăşurarea în condiţii de maximă siguranţă, a manifestării religioase din perioada 14 – 15 august prilejuită de Hramul „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Nicula, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor asigura măsurile de ordine publică în zonă.
Jandarmii vor fi prezenţi încă din data de 13.08.2015 atât pe traseele de afluire/defluire, în zona mănăstirii şi în interiorul acesteia pentru evitarea producerii oricăror fapte de natură antisocială.
Măsurile luate vor viza asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică care să le permită credincioşilor reculegerea dorită în faţa Icoanei făcătoare de minuni de la Sfânta Mănăstire Nicula.
Efectivele de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la procesiunea ortodoxă organizată vineri 14 august, pe traseul ce va fi parcurs, pe jos, din municipiul Gherla până la mănăstirea Nicula.
Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca recomandă participanţilor la aceste manifestări religioase să respecte precizările organelor de ordine, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje, etc.) şi a celor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.