Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de kilograme de articole pirotehnice, confiscate de oamenii legii

0 137

Pentru a preveni si combate incidentele generate de folosirea ilegala a materialelor explozive, politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase au intensificat in aceasta perioada controalele, atat la societatile comerciale cat si in zona pietelor si targurilor. Ieri au fost confiscate inca 4 170 de petarde si noua baterii de artificii.

Conform traditiei, pocnitorile pot alunga rautatile, dar la fel de bine pot provoca rani sau pot avea alte consecinte negative.

Deoarece atunci cand nu sunt folosite legal articolele pirotehnice pot deveni extrem de periculoase, politistii maramureseni au fost si sambata, 30 decembrie, la datorie, si au continuat activitatile de prevenire si combatere a comertului ilicit cu astfel de produse.
Pe tot parcursul zilei, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, sprijiniti de cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, au efectuat controale la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, dar au fost prezenti si in zona targurilor, pietelor sau centrelor comerciale, pentru a depista persoanele care ofera ilegal spre vanzare petarde si artificii.
De asemenea s-a constatat ca administratoarea societatii, o baimareanca de 44 de ani, a depozitat ilegal noua baterii de artificii din categoriile F3 si F4. Intreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicata in vederea expertizarii.
Pentru neregulile constatate politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 11 000 de lei, au ridicat in numerar suma de 1 000 de lei,  si au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de utilizare fara drept de articole pirotehnice, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se dispuna masuri legale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More